İlk ilan verme ÜCRETSİZ
İlk Eş ilanı verme ÜCRETSİZ
İlan Ver

Yavru Köpek Yıkanır mı? Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı

PET BİLGİ

By melissa1 | 19-10-2021

Yavru Köpek Yıkanır mı? Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı

Yavru köpek yıkanır mı? Eğer yavru bir köpek sahiplendiyseniz neler yapılacağı konusunda kafanızda soru işaretleri oluşması çok normal. Yavru köpeğinizin hem sağlıklı ve mutlu olması için bir şeyler yapmak istersiniz. İlk başta yavru köpekler ne kadar mama yer? Yavru köpek aşıları nelerdir? Yavru köpek tuvalet eğitimi, diğer hayvanlarla sosyalleşmesine kadar hemen her şeyin nasıl ne yöntemle yapılması konusunda bilgi edinmek en doğal hakkınız.

Yavrular yaramazlıkları ile her an bir şey yapabilir. Bu dışarı çıktığınızda çamura girip her yerini kirletmeye kadar gider. Bu nokta yavru köpek yıkanır mı? Yavru köpekler şampuan kullanır mı? Gibi sorular kafanızı kurcalar. Köpeklerin fiziki ve psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmelerini sağlamak için en doğru zamanda yıkanmalıdır. Bu yazımızda köpekler nasıl yıkanır? Hakkında bilgilere ulaşacaksınız.

Ayrıca Bakınız: Köpek Şampuanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru Köpek Yıkanır mı? Köpekler Ne Zaman Yıkanmalı

Her köpek kirlenmeye ve banyo yapmaya ihtiyaç duyar. Bazı köpek ırkları diğer köpek cinslerine göre sık banyoya ihtiyaç duyarken bazıları da seyrek banyo yaptırılması uygun olur. Yavrunuzu yıkamanın doğru zamanını bilmeli ve ne sıklıkla yıkamanız gerektiğini bilmelisiniz. Bazı cinsler diğerlerine göre daha sık banyoya ihtiyaç duyar. Ama çok köpekleri sık yıkamak doğal vücut yağları yok ederek cildini kurutur. Köpeğinizi yılda en fazla 4 kere yıkamanızı gerekir. Bundan fazlasına ihtiyaç duyulmamalıdır.

Yavru köpek ne zaman yıkanır? Sorusuna gelecek olursak;  4 haftalık olana yıkanmamalıdır. Yavrunuz 6-8 haftalıkken yıkanırlarsa daha iyi olacaktır. Çünkü bu haftalarda yavrular bazı aşılarını tamamlamış olurlar. Köpeklerde aşı takvimi takip edilirse gelişimini ve banyo zamanını ayarlarsınız.  Yavru köpek ilk doğduğunda oldukça stresli ve ürkek olur. Bu nedenle de vücut ısısını kontrol edemezler. Üşüme yaşayan köpeklerde ileride kaygı bozukluğu, zatürre gibi sorunlar yaşanabilir. Yavrunuzun 8 haftalık olduklarında yıkama sonrası güzel kurumasını bekleyip öyle dışarı çıkarmalısınız.

Yavru Köpekler Ne Sıklıkla Yıkanır?

Köpeklerin ne kadar yıkanması gerektiği bazı faktörlere dayalıdır. Bunları başında yaz mevsimi yoksa kış mevsimi olduğu belirlenir. Ya da köpek dışarıda çok vakit geçiriyor mu? Bahçeden yaşayan köpekler mi? Uzun tüylü köpek mi kısa tüylü mü? Bu sorular köpeğin ne sıklıkla yıkanması gerektiğini belirler.

Köpeklerde yıkama sıklığı abartılmadığı sürece banyo yaptırmanız gerektiğini unutmayınız. Sık sık şampuanlanan yavru köpek cildindeki doğal sebum özelliğini kaybederek tüy sağlığını olumsuz etkiler. Cildin alt tabakasındaki asit dengesini bozarak yararlı bakterilerinde yok olmasına neden olursunuz. Uzun tüylü köpekler 3 ayda bir yıkanmalıdır. Daha fazla yıkanmaya ihtiyacı olursa da veteriner hekiminize danışmanız iyi olacaktır.

Köpeklerde şampuan alternatifi olarak tüylerini nemli bir bezle silmeniz sayesinde şampuana sık sık başvurmamış olursunuz. Köpekler için özel üretilmiş kuru şampuan ile de güzel kokmalarını sağlarsınız.

Yavru Köpek Yıkama Adımları

Yavrunun yıkanacağı yerin ısısının ılık olmasına dikkat edin. Köpeğinizin sudan korkmasını önlemek strese girmemesi için de enerjisini atmasını sağlayarak sakin ve yorulmuş bir anını kollayınız.

Köpeğinize su ile buluşturmadan önce tüylerini güzelce tarayın. Karışan, keçeleşen tüyleri düzleştirin. Banyo sırasına geldiğinizde önceden ortamı hazırlamış olun. Çünkü köpek sudan korkarsa kaçıp gitmek isteyecektir. İhtiyacınız olan malzemeleri yanınızda bulundurmanızda fayda var.  İnsanların kullandığı şampuanı değil yavrunuz için özel üretilmiş köpek şampuanı kullanmalısınız. Bebek şampuanları da köpekler için uygun değildir. Bu şampuanlar köpeğin derisini kurutarak alerjik reaksiyona yol açar.

Köpeğin boyuna uygun küvette yıkayınız. Havanın sıcak olduğu zamanlarda bahçenizde direk hortumun altında da yıkamanızda sakınca olmaz. Durulama aşamasında sabun kalıntısı kalmayacak şekilde iyi yıkanmalıdır. Aksi takdirde alerjik reaksiyona yol açar. Yıkama işlemi bittikten sonra yavrunuzun kendini silkelemesine izin verin. Sonrasında onu bir havlu yardımıyla iyice kurulayın.


PAYLAŞ
BEĞEN
Etiketler
Diğer Yazılar